Hakkımda

Prof. Dr. Güray SALİHOĞLU

1974 yılında, Trabzon’da, hemşire bir anne ve öğretmen bir babanın ilk çocuğu olarak dünyaya gelmişim. Çocukluk anılarımda en fazla yer kaplayan kısım kardeşlerimle geçirdiğim mutlu zamanlar ve anneannemin hikayeleri dışında, yazlarımı geçirdiğim köyümüz olsa gerek. Trabzon’un Akçaabat ilçesindeydi köyümüz. Babaannem ve dedem fındık ve tütün tarımı yaparlardı.  Karadeniz uzaktan görünürdü. O engin fındık tarlalarındaki yeşilin tonu mu yoksa yere düşen bir tohumun büyüyüp meyve ağacına dönüşmesindeki mucize mi örtük zihnimde bana bu mesleği seçtirdi bilmem. Ama doğaya her zaman saygı ve özlem duymama neden olduğuna kesin gözüyle bakıyorum.

İlkokulu Trabzon’daki tarihi Gülbahar Hatun İlkokulu’nda okudum. İlk öğretmenim babamdı. Öğretmenin kızı olmak sorumluluk duygumu artırıyordu galiba. Her şeyi kuralıyla ve düzgün yapmak bir tercihten çok görev haline geliyordu. Sonraları böyle düşünmeyen insanlarla karşılaştığımda hayretler içinde kalma nedenlerimden biri bu olsa gerek. Şu anda ilkokulumun yerinde bir yol var, Tanjant Yolu. Okulumun, Trabzon’u teğet geçtiği söylenen Tanjant yolunun yapımı sırasında yıkılmış olması beni hüzünlendirir, düşündürür.

Anadolu Liseleri farklı bir sistemle eğitim veriyordu o zamanlar. İlkokuldan hemen sonra başlıyordu. İngilizce dil eğitimiyle geçen bir hazırlık sınıfının ardından üç yıllık ortaokul ve üç yıllık lise eğitiminden oluşuyordu verilen eğitim. Öğretmenim olan babam bu sınava girmem gerektiğini söyledi. Annemle birlikte elimi kolumu çikolatalarla doldurup beni sınava yolladıklarını ve kazandığımda da ilk saatimi hediye ettiklerini mutlulukla hatırlıyorum.

Bir başka tarihi binanın içindeydim Trabzon Anadolu Lisesi’ne ilk adım attığımda. İdealist ve saygın Türk öğretmenlerimizin yanında yabancı uyruklu öğretmenlerimiz de vardı. O dönemin çocukları için bu çok değişik bir tecrübeydi. Benim için de. O dönem tanıdığım öğretmenlerimin emeği büyüktür bende. Türkçe öğretmenimiz rahmetli Kürşat Yaltı bir gün derste sordu: “Çocuklar yalan söylemek mi daha kolaydır, doğruyu söylemek mi?” Nasıl olduysa bütün sınıf “yalan söylemek” dedik. Öğretmenimizin “Hayır çocuklar, doğruyu söylemek!” derken gözlerinden süzülen ve ruhumuza işleyen hayretle karışık bakışları hep ışığım oldu sonraki hayatımda.

Derken kader beni Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Çevre Mühendisliği’ne gönderdi. İlk kez evimden ayrılacaktım. Ayrılık zor oldu. Samsun şehri çok güzeldi. Şehirden üniversiteye giderken yoldaki müthiş deniz manzaraları ruhumu bir başka şehrin doğasıyla dolduruyordu.

Okulu bitirdim ve bir gazete ilanında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Mühendisi aradığını öğrendim. İstanbul’da Habitat toplantısının yapılacağı zamanlar… Bursa Büyükşehir Belediyesi zamanının çok ötesine geçerek  “Sürdürülebilir Kalkınma” kavramını yerel demokrasi yoluyla harekete geçirecek bir birim kurmak üzereydi, Yerel Gündem 21 Şube Müdürlüğü. İngilizce yazılı ve sözlü sınav yapılacaktı. Yıllar sonra şube müdürü olarak görev yapacağım bu birime girerken yine değerli insanlarla tanıştım. Dönemin belediye başkanı Erdem Saker, genç personeline o kadar güveniyordu, onlarla birlikte o kadar heyecanlanıyordu ki benim kendime olan güvenimi artırıyordu bu durum.

O dönemde unutamadığım tecrübelerimden biri bir eğitim kapsamında Zimbabve’ye gidişimde yaşadıklarım olmuştu. İlk yurtdışı tecrübemdi ve bir hayli çekingendim. Orada konuşmamı yaparken, yerel halktan bir Afrikalı kadının konuşmam boyunca kafasını onaylarcasına sallaması, o günden sonra dünyanın farklı ülkelerinde yaptığım pek çok sunumda da beni rahatlatmaya devam etti.

Belediyedeki günlerim beni şimdiki hayat arkadaşımla tanıştırdı. Onunla birlikte üniversitede lisansüstü eğitim yapmaya karar verdik. Önce iş arkadaşı, sonra sınıf arkadaşı, sonra da hayat arkadaşı olduk. Meğer evlilik bir başka okulmuş. Ben bu okulda da öğrenmeye devam ediyorum.

Artık kader üniversiteyi işaret ediyordu. İçimdeki öğrenme arzusu mu yoksa baba mesleğinin derinlerden seslenmesi midir bilmem, artık benliğim tarafından karar verilmişti. Uludağ Üniversitesinde “öğretmen” olacaktım.  Üniversitede yıllarımı öğrenmeye adayarak geçirirken Çevre Mühendisliği mesleğini daha iyi tanıyordum. Annemin kendi mesleğiyle ilgili kendine söylediği sözler kulaklarımda çınlıyordu: “Çok şerefli bir mesleğin mensubu olduğunu unutma!” Evet, ben mesleğimi seviyordum. Sanırım mesleğim de beni sevmiş, kabul etmişti.

Öğrencilerim olmaya başladı. Onların gözünde kendimi gördüm. Gözlerime baktılar, kendilerini gösterdiler. Ben onlarla birlikte bazen baştan başladım öğrenmeye. Onlardan öğrenmeyi sürdürdüm hep. Tüm sorularını bilmediğimi söyledim onlara dürüstçe. Ama araştırmaya çok istekli olduğumu da ilave ettim. Onlar beni dikkatle dinlediler. Önceleri şaşıyordum neden bu kadar dikkatle dinliyorlar diye. Sonra fark ettim ki ben de onları aynı dikkatle dinliyormuşum. Ayna nöronlar iş başındaydı. Öğrencilerimden çok şey beklediğimi söylüyor eşim. Onları çok yoruyormuşum. Ama biliyorum yapabileceklerini, azı hedeflediklerinde kendilerine haksızlık etmiş olacaklarını…

İki çocuğumuz oldu, Yaren ve Derin. İsimlerini yaşıyor ve yaşatıyorlar doğrusu. Annelik yapmayı onlardan öğreniyorum. Hiç bilmeden girmiştim bu işe; çocuklarımı dinleyerek yolumu bulmaya çalışıyorum şimdi. Keyifli bir uğraş olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Aslında büyük bir hediye onlar, her gün teşekkürle uyanmama sebep olan.

Şu günlerde insanoğlunun ne kadar geniş bir yelpazede seyrettiğine takılıp gidiyor aklım. En yüce duygulardan en kötücül düşüncelere uzanan geniş bir yelpaze… Biz bu yelpazenin ne tarafında geziniyoruz acaba? Her şeyi kontrol ettiğimizi zannederken çok hızlı gittiğimizi, biraz durmamız gerektiğini, çünkü Kızılderili atasözünde söylendiği gibi aslında ruhlarımızın geride kaldığını fark edebilecek miyiz?

Sevgiyle,

Özgeçmiş

Akademik özgeçmişim aşağıdaki gibidir.

Doktora
(2001-2007)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ÇEVRE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Tez adı: Ağır metaller içeren çelik sanayii atıklarının stabilizasyonu ve solidifikasyonu (2007)
Tez Danışmanı: Prof.Dr. VEDAT PINARLI
Yüksek Lisans
(1998-2000)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ÇEVRE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Tez adı: Çevre yönetiminde ekolojik risk değerlendirmesi ve Uluabat ramsar alanı için problem formülasyonu (2000)
Tez Danışmanı: Prof.Dr. FEZA KARAER
Lisans
(1991-1995)
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ortaokul ve Lise
(1984-1991)
TRABZON ANADOLU LİSESİ
İlkokul
(1979-1984)
TRABZON GÜLBAHAR HATUN İLKOKULU
Doktora Sonrası
(2015)
THE UNIVERSITY OF TEXAS AT AUSTIN
COCKRELL SCHOOL OF ENGINEERING-POLYMER NANOCOMPOSITES TECHNOLOGY LABORATORY
Çalışma Adı: Environmental impact of manufacturing nanomaterials (2015)
Danışman: Prof. Dr. Joseph H. Koo
Doktora Sonrası
(2010)
UNIVERSITY OF SEVILLE
CHEMICAL AND ENVIRONMENTAL ENGINEERING DEPARTMENT)
Çalışma Adı: Solidification/Stabilization (Immobilization) of metal-containing wastes using geopolymer technology (2010)
Danışman: Prof. Dr. Constantino Fernandez Pereira
Prof. Dr.
2017
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Doç. Dr.
(2012-2017)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yrd. Doç. Dr.
(2011-2012)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Öğr. Gör. Dr.
(2007-2011)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Arş. Gör.
(2000-2011)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Şube Müdürü
(1998-2000)
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI/ Yerel Gündem 21 Şube Müdürlüğü
Çevre Mühendisi
(1996-1998)
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI
Devam Eden

  1. AKDOĞAN, HATİCE KÜBRA, Günlük Yaşantımızda Mikrokirleticilere Kişisel Kişisel Maruziyet Düzeylerinin Belirlenmesi (Doktora Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı.
  1. KARABACAK, EZGİ, Arıtma Çamuru Yakma Fırını Küllerinden Fosfor Geri Kazanımı ve Oluşan Atıkların Yönetimi (Yüksek Lisans Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı.

Tamamlanan (2019)

  1. YİĞİT, BERNA (2019). Arıtma Çamurlarının Yakılmasıyla Oluşan Küllerin Yapı Malzemesi Olarak Geri Kazanımı (Yüksek Lisans Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı
  1. ERDOĞAN, BURCU (2019). Türkiye’deki otomotiv endüstrisinin çevresel yükünün belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı
  1. POROY, ZEHRA (2019). Bursa’da kentsel katı atık yönetimi için yaşam döngüsü değerlendirmesi (Yüksek Lisans Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı
  1. DİLCAN, GİZEM EVRİM (2019). İleri Oksidasyon Prosesleri İle İnsektisit Giderimi (Yüksek Lisans Tezi), Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı

Tamamlanan (2017)

  1. ÇAKIR, ZEYNEP (2017). Bursa Organize Sanayi Bölgesi Su Üretim Tesisinin çevresel performansının yaşam döngüsü değerlendirmesi yöntemiyle iyileştirilmesi (Yüksek Lisans Tezi), Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı
  1. ORDU, MELİKE (2017). Çevresel etkinin zaman içerisindeki değişiminin yaşam döngüsü analiziyle değerlendirilmesi: Bursa Organize Sanayi Bölgesi Su Üretim Tesisi örneği (Yüksek Lisans Tezi), Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı

Tamamlanan (2015)

  1. CANKURT YİĞİT, SEVİL İNCİ, (2015). Katı atık düzenli depolama alanlarında gaz oluşumu ve enerji eldesi (Yüksek Lisans Tezi), Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı
  1. Proje adı: Renewable Energy Sources as a Chance for Development for the Rural Areas

Finanse Eden Kuruluş: Avrupa Birliği ERASMUS+

Tarih: 2018-2021

  1. Proje adı: Bursa Şehir Sağlık Profilinin Hazırlanması-2019

Finanse Eden Kuruluş: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Tarih: 2018-2019

  1. Proje adı: Kentsel Katı Atık Yönetimi İçin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi: Bursa Örneği

Finanse Eden Kuruluş: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Tarih: 2017-2018

  1. Proje adı: Bursa Organize Sanayi Bölgesi Su Üretim Birimi’nin Çevresel Performansının Yaşam Döngüsü Analiziyle İyileştirilmesi

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2016-2017

  1. Proje adı: Tehlikeli Atık Yönetimi (Akademik E-kitap Projesi)

Finanse Eden Kuruluş: TÜBİTAK

Tarih: 2016-2019

  1. Proje adı: İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor (Bursa İlçelerinin Çevre Sorunlarının Belirlenmesi)

Finanse Eden Kuruluş: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Tarih: 2015-2016

  1. Proje adı: Otomotiv Endüstrisinden Kaynaklanan Tehlikeli Atıkların Geri Kazanımı

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2013-2017

  1. Proje adı: Endüstriyel Atıklardan Alternatif Yapı Malzemeleri Elde Etme Süreçlerinin Araştırılması ve Geliştirilmesi

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Reaktif Beton Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Tarih: 2013-2014

  1. Proje adı: Atıklarımızla Yolculuk (Bilim ve Toplum Projesi)

Finanse Eden Kuruluş: TÜBİTAK

Tarih: 2013-2014

  1. Proje adı: Isıl İşlemle Antimon Cevheri Eldesinde Oluşan Cürufların Tehlikesiz Hale Getirilmesi ve Faydalı Ürünlere Dönüştürülmesi

Finanse Eden Kuruluş: TÜBİTAK

Tarih: 2011-2013

  1. Proje adı: Değişik Karakterdeki Arıtma Çamurları ve Sedimentteki PCB ve PAH Seviyelerinin Belirlenmesi ve Çeşitli Metotlarla Giderimlerinin Araştırılması

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2009-2012

  1. Proje adı: Bursa Topraklarındaki PCB Dağılımları ve Hava / Toprak Arakesitindeki Değişim Miktarlarının Bölgesel ve Mevsimsel Olarak Belirlenmesi

Finanse Eden Kuruluş: TÜBİTAK

Tarih: 2008-2011

  1. Proje adı: Bursa Topraklarındaki Tehlikeli Organik Kirletici Dağılımlarının Bölgesel ve Mevsimsel Olarak Belirlenmesi

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2008-2011

  1. Proje adı: Metal içerikli atıkların jeopolimer teknolojisi kullanılarak stabilizasyonu ve solidifikasyonu

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2010-2010

  1. Proje adı: Bursa ve Çevresindeki Atıksu Arıtma Tesislerinde Oluşan Atık Çamurlarda Kalıcı Organik Kirletici Miktarlarının Belirlenmesi

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2008-2010

  1. Proje adı: Ağır Metaller İçeren Çelik Sanayii Atıklarının Stabilizasyonu ve Solidifikasyonu

Finanse Eden Kuruluş: Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu

Tarih: 2003-2006

  1. Proje adı: Bursa-Elmasbahçeler Mahallesi Hava Kalitesinin İyileştirilmesi

Finanse Eden Kuruluş: Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi (International Council for Local Environmental Initiatives-ICLEI)

Tarih: 1998-2000

  1. Proje adı: Bursa-Nilüfer İlçesi Katı Atık Geri Kazanım Çalışmalarının Yaygınlaştırılması

Finanse Eden Kuruluş: Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi (International Council for Local Environmental Initiatives-ICLEI)

Tarih: 1998-2000

  1. Proje adı: Çevre Yönetiminde Sistem Yaklaşımı

Finanse Eden Kuruluş: Almanya Çevre Bakanlığı- GTZ German Technical Cooperation

Tarih: 1997-1999

  1. Proje adı: Türkiye’de Yerel Gündem 21’lerin Yaygınlaştırılması

Finanse Eden Kuruluş: UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı)

Tarih: 1996-2000

Bölüm Erasmus Koordinatörü
(2007- )
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Bölüm MÜDEK Temsilcisi
(2019- )
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
UKAM Yönetim Kurulu Üyesi
(2016-2018)
ULUDAĞ ÜNIVERSITESI KADIN ARAŞTIRMA MERKEZİ
Proje Yönetim Merkezi Danışman Üyesi
(2008-2010)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM MERKEZİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 1996.

Lisans

Çevre Mühendisliği Projesi

Çevre Hukuku ve Mevzuatı

Unit Operations of Environmental Engineering

Hazardous Waste Management

Industrial Pollution and Control

Environmental Engineering

Operation of Solid and Hazardous Waste Disposal Facilities

Yüksek Lisans

Çevre Teknolojisinin Temelleri

İleri Çevre Mühendisliği Kimyası

Endüstriyel Atık Yönetimi

Doktora

Endüstriyel Atık Arıtımı ve Bertarafı

Tehlikeli ve Zararlı Atıklar

Patent

Buluşun Adı

Antimon zenginleştirme cürufunu tehlikesiz hale getirme yöntemi

Buluş Sahibi

Güray SALİHOĞLU

Tescil Tarihi / Tescil Numarası

21.07.2015 / 2013 02223

Buluşun Özeti

Buluş, bahsedilen atık cürufun öğütülmesi, öğütülen atık cürufun, uçucu kül, Portland çimentosu, jipsten oluşan gruptan seçilen birey veya kombinasyonlar ile kuru olarak karıştırılması, hazırlanan kuru karışımın, aktivatörle karıştırılması, elde edilen karışımın, kür işlemine maruz bırakılması işlem adımlarını içeren, antimon zenginleştirme atık cürufunu, tehlikesiz hale getirme yöntemi ile ilgilidir.

Buluşun Tasnif Sınıfı

IPC: B09B 3/00

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

  1. SALİHOĞLU, G., MARDANİ-AGHABAGLOU, A., 2020. Characterization of sewage sludge incineration ashes from multi-cyclones and baghouse dust filters as possible cement substitutes, Environmental Science and Pollution Research, https://doi.org/10.1007/s11356-020-10507-7, Science Citation Index.
  2. YİĞİT, B., SALİHOĞLU, G., MARDANİ-AGHABAGLOU, A., SALİHOĞLU N.K., ÖZEN, S., 2020. Recycling of sewage sludge incineration ashes as construction material (Arıtma Çamurlarının Yakılmasıyla Oluşan Küllerin Yapı Malzemesi Olarak Geri Kazanımı), Journal of the Faculty of Engineering and Architecture of Gazi University,35:3, 1647-1664 , doi: 17341/gazimmfd.544678, Science Citation Index Expanded.
  3. POBLETE, R., CORTES, E., SALİHOGLU, G., SALİHOGLU, N.K., 2020. Ultrasound and heterogeneous photocatalysis for the treatment of vinasse from pisco production, Ultrasonics-Sonochemistry, 61, 104825-104831, doi: https://doi.org, Science Citation Index.
  4. POBLETE, R., SALİHOĞLU,N.K., SALİHOĞLU, G., 2019, Optimization Of Solar Brine Evaporation Process: Introduction Of A Solar Air Heater, EnvironmentalProgress and Sustainable Energy,  38 (3), 1-9. https://doi.org/10. Science Citation Index.
  5. BAVCON KRALJ, M., DİLCAN, G.E., SALİHOGLU, G., MAZUR, D.M., LEBEDEV, A.T., TREBSE, P., 2019, Photocatalytic degradation of chlothianidin: effect of humic acids, nitrates and oxygen, ISSN 1061-9348, Journal of Analytical Chemistry, 2019, Vol. 74, No. 14, pp. 1371–1377. DOI: 10.1134/S1061934819140077. Science Citation Index Expanded.
  6. SALİHOĞLU, G., 2019, Characterization and Management of the Solid and Hazardous Wastes from Manufacturing Industry, Journal of Hazardous, Toxic and Radioactive Waste, 23(2), 02019001/1-02019001/2 (Editorial Material), DOI: 10.1061/(ASCE)HZ.2153-5515.0000439, Emerging Sources Citation Index
  7. SALİHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., UCAROGLU, S., BANAR, M., 2018, Food loss and waste management in Turkey, Bioresource Technology, 248, Part A, 88-99.DOİ: doi.org/10.1016 Science Citation Index.
  8. SALİHOGLU, N.K., UCAROGLU, S., SALİHOGLU, G., 2018, Bioconversion of industrial wastes: paint sludge from automotive manufacturing, Journal of Material Cycles and Waste Management, 1-10. DOI: 10.1007/s10163-018-0764-z. 20 (4), 2100–2109. Science Citation Index Expanded.
  9. YENIKAYA, S., SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., YENIKAYA, G., 2018. Microwave Drying of Automotive Industry Paint Sludge, Journal of Hazardous, Toxic, and Radioactive Waste, DOI: 1061/(ASCE)HZ.2153-5515.0000407. 22(4): 04018015-1-10, Emerging Sources Citation Index.
  10. ERDOGAN, B., SALIHOGLU, G., 2018. Evaluation of the Solid and Hazardous Wastes Generated by the Automotive Industry in Turkey, International Journal of Thermal & Environmental Engineering, 16 (2) 81-90. DOI: 5383/ijtee.16.02.003, Citefactor.
  11. SALIHOGLU, N.K., SALİHOGLU, G., 2018. Marble Sludge Recycling by using Geopolymerisation Technology, Journal of Hazardous, Toxic, and Radioactive Waste, 22(4), 04018019-1-7, DOI: 1061/(ASCE)HZ.2153-5515.0000415, Emerging Sources Citation Index.
  12. POBLETE, R., SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU,N.K., 2016, Investigation of the Factors Influencing the Efficiency of a Solar Still for Evaporation of Desalination Brine, Desalination and Water Treatment, 57, 29082–29091, DOI: 10.1080/19443994.2016. 1202872 Science Citation Index Expanded.  SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., 2016. A Review On Paint Sludge From Automotive Industries: Generation, Characteristics And Management, Journal of Environmental Management, DOİ: 10.1016/j.jenvman.2015.12.039. 169, 223-235. Science Citation Index.
  13. POBLETE, R., SALİHOĞLU, N.K., SALİHOĞLU, G., Landfill Leachate Treatment by using Advanced Oxidation Processes, Oxidation Communications, 39 (No 1-II) 493–502. Science Citation Index Expanded
  14. SALİHOĞLU, G. Immobilization of Antimony Waste Slag By Applying Geopolymerization and Stabilization / Solidification Technologies, Journal of the Air & Waste Management Association, 64(11):1288–1298.DOI: doi.org/10.1080/10962247. 2014.943352, Science Citation Index.
  15. YOLSAL, D., SALİHOĞLU, G., TAŞDEMİR, Y. 2014. Air-Soil Exchange of PCBs: Levels and Temporal Variations at Two Sites in Turkey, Environmental Science and Pollution Research, 21 (5), 3920-3935, DOI: org/10.1007/s11356-013-2353-y. Science Citation Index.
  16. SALİHOĞLU, G., TAŞDEMİR, Y., SALİHOĞLU, N.K., BAŞKAYA, H.S.,AKSOY, E. 2013, Seasonal Variations of Polychlorinated Biphenyls in Surface Soils and Air–Soil Exchange in Bursa, Turkey, Archives of Environmental Contamination and Toxicology, 65, 619-634. DOI: doi.org/10.1007/s00244-013-9943-z. Science Citation Index.
  17. TAŞDEMİR, Y., SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., BİRGÜL., A., 2012. Air-soil exchange of PCBs: Seasonal variations in levels and fluxes with influence of equilibrium conditions, Environmental Pollution, 169, 90-97. DOI: org/10.1016/j.envpol.2012.05. 022. Science Citation Index.
  18. SALİHOĞLU, N.K., KARACA, G., SALİHOĞLU, G., TAŞDEMİR, Y., 2012. Removal of polycyclic aromatic hydrocarbons from municipal sludge using UV light, Desalination and Water Treatment, 44, 324–333. DOI: doi.org/10.1080/19443994. 2012.691689. Science Citation Index Expanded.
  19. SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N. K., AKSOY, E., TASDEMIR, Y., Spatial and temporal distribution of polychlorinated biphenyl (PCB) concentrations in soils of an industrialized city in Turkey., Journal of Environmental Management, 92, 724-732, DOI: doi.org/10.1016/j.jenvman.2010. 10.019. Science Citation Index.
  20. SALIHOGLU, G., Industrial hazardous waste management in Turkey: Current state of the field and primary challenges, Journal of Hazardous Materials, 177, 42-56, 2010, DOI: doi.org/10.1016/j.jhazmat.2009. 11.096. Science Citation Index.
  21. SALIHOGLU, N. K., SALIHOGLU, G., TASDEMIR, Y., CINDORUK, S.S., YOLSAL, D., OGULMUS, R., KARACA, G. 2009, Comparison of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) levels in sludges from municipal and industrial wastewater treatment plants. Archives of Environmental Contamination and Toxicology, 58 (3) 523-534. Science Citation Index.
  22. SALIHOGLU, G., TASDEMIR, Y. 2009. Prediction of the PCB pollution in the soils of Bursa, an industrial city in Turkey. Journal of Hazardous Materials, 164, 1523-1531. Science Citation Index.
  23. SALIHOGLU, G., PINARLI ,V. 2008. Effect of surface area during stabilization of electric arc furnace dusts from steel foundries. Environmental Progress, 27 (3) 339-345. Science Citation Index.
  24. SALIHOGLU, G., PINARLI ,V. 2008. Steel foundry electric arc furnace dust management: Stabilization by using lime and Portland cement. Journal of Hazardous Materials, 153, 1110-1116. Science Citation Index.
  25. SALIHOGLU, G., PINARLI ,V., SALIHOGLU N.K., KARACA, G. 2007. Properties of steel foundry electric arc furnace dust solidified/stabilized with Portland cement, Journal of Environmental Management, 85, 190-197. Science Citation Index.
  26. SALIHOGLU, N.K., PINARLI, V., SALIHOGLU, G. Solar drying in sludge management in Turkey, Renewable Energy, 32, 1661-1675. Science Citation Index Expanded
  27. PINARLI, V., KARACA, G., SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., 2005. Stabilization and Solidification of Waste Phosphate Sludge Using Portland Cement and Fly Ash as Cement Substitute. Journal of Environmental Science and Health, Part A-Toxic/Hazardous Substances & Environmental Engineering,40 (9) 1763-1774. Science Citation Index.
  28. SALIHOGLU, G., KARAER F., 2004. Ecological Risk Assessment and Problem Formulation for Lake Uluabat, a Ramsar State in Turkey , Environmental Management, 33 (6) 899-910. Science Citation Index.

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (Proceedings) basılan bildiriler

  1. YİGİT, B., SALİHOĞLU, G., MARDANİ-AGHABAGLOU, A., KILIC, S., SALİHOGLU, NK, OZEN, S. 2019. Recovery of sewage sludge incinerator ash by geopolymerization, Heraklion 2019: 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, 26-29 June 2019, Heraklion, Greece (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  2. SALİHOĞLU,G., YENİKAYA, S., SALİHOĞLU, N.K., YENİKAYA, G., 2019. Sewage sludge drying with microwave irradiation: Influence of salt addition and energy consumption, Heraklion 2019: 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, 26-29 June 2019, Heraklion, Greece (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  3. SALİHOĞLU, G., POROY,Z., SALİHOĞLU, N.K., 2018. Bursa’da Kentsel Katı Atık Yönetiminin Çevresel Yükünün Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi Yöntemiyle Analizi, Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26-28 Ekim 2018, Aydın, Türkiye (Özet Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  4. DİLCAN, G.E., KRALJ, M., TREBSE, P., SALİHOĞLU, G., Neonikotinoid Türü Bir Pestisit Olan Clothıanıdın’in İleri Oksidasyon Yöntemleriyle Giderimi, Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26-28 Ekim 2018, Aydın, Türkiye (Özet Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  5. SALİHOĞLU, G., 2018. Sürdürülebilir Kentlerin Temel Özellikleri ve Bursa Analizi, Uluslararası Kent ve Sağlık Kongresi, 11-14 Aralık 2018, Bursa, Türkiye (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  6. YAMAN, M.O., TULUÇ, T., SENOGLU, K.I., YENIKAYA, S., ELEREN, S.C., SALIHOGLU, N.K., SALIHOGLU, G., Microwave Drying Of Sewage Sludges,   International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  7. SALIHOGLU, G. , CAKIR, Z., SALIHOGLU, N.K., 2018. Life Cycle Assessment Of Wastewater Treatment Plant: Bursa Organized Industrial District Water Treatment Plant Case Study, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  8. YURTKURAN, M., YURTKURAN, A., SALIHOGLU, N.K., SALIHOGLU, G., 2018. Prediction Of Wastewater Treatment Plant Effluent Quality By Data Mining Methods, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  9. KALGAN, B., IZGOR, G., ELEREN, S.C., YENIKAYA, S., SALIHOGLU, N.K., SALIHOGLU, G., 2018. Determination of the Influence of Microwave Drying on the Pathogen Removal in Sewage Sludges, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  10. UCAROGLU, S., PEKACAR, S., OZBEK, B., ATES, D., BILICI, B., SALIHOGLU, N.K., SALIHOGLU, G., 2018. Effect Of Bulking Agent On Composting Of Water-Based Paint Sludge, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  11. MERSINLI, H., ELEREN, S.C., YENIKAYA, S., SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., 2018. Investigation Of ReGrowth od Pathogen Microorganisms in Microwave Dried Sewage Sludge, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  12. KANDEMIR, I.N., OZKAN, M., KELES, H.C., SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., 2018. Investigation of Phosphorus Recovery from BNR Plant Sludge Ash, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  13. AMİN, Z., AHMAD , M., SALIHOGLU, G., SALİHOĞLU, N.K.,2018. Treatment of Wastewater from Organized Industrial District by Using Microwave Radiation, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Poster Sunum).
  14. YIGIT, B., SALIHOGLU, G., 2018. Environmental Impact Assessment of Wastewater Treatment Plants, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Poster Sunum).
  15. DILCAN, G.E., KRALJ, M., TREBSE, P., SALIHOGLU, G., 2018. Pesticide Pollution in Waters and Removal Methods, International Water and Environment Congress, 22-24 March 2018, Bursa, Turkey (Poster Sunum).
  16. SALIHOGLU, S. YENIKAYA, N.K. SALIHOGLU, G. YENIKAYA, 2017. Microwave Drying of Sewage Sludge from a Wastewater Treatment Plant in Turkey, 5th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Athens2017, 21–24 June 2017, Greece (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  17. ERDOGAN, G. SALIHOGLU, 2017, Evaluation of the Solid and Hazardous Wastes Generated by the Automotive Industry in Turkey, 5th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, Athens2017, 21–24 June 2017, Greece, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  18. YURTKURAN, A. YURTKURAN, G. SALIHOGLU, 2017. Comparative study of different regression models on predicting wastewater treatment plant effluent characteristics, ISEAIA2017: Fifth International Symposium on Engineering, Artificial Intelligence and Applications, 1-3 November 2017, Girne, KKTC (Özet Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  19. K. SALIHOGLU, S.C. ELEREN, Z. AMIN, S. SAVAŞ, A. E. KAHRAMAN, G. SALIHOGLU, Waste Sludge Drying Using Electromagnetic Wave, 2nd International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 – 10 May 2017, Cappadocia, Nevşehir, Turkey, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  20. E. KAHRAMAN, G. SALIHOGLU, N.K. SALIHOGLU, Management of Waste Electrical and Electronic Equipment in Turkey, 2nd International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 – 10 May 2017, Cappadocia, Nevşehir, Turkey, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  21. UCAROGLU, E. OZDEMIR, B. G. GUMRAH, N.K SALIHOGLU, G. SALIHOGLU, Compostability of Water-Based Paint Sludge Originated From Automotive Industry, 2nd International Conference on Civil and Environmental Engineering, 8 – 10 May 2017, Cappadocia, Nevşehir, Turkey, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  22. K. SALIHOGLU, G. SALIHOGLU, S. UCAROGLU, 2016. Biodegradable Solid Waste Management In Turkey, Asia-Pacific Conference on Biotechnology for Waste Conversion 2016 (BioWC 2016),Conference Proceedings, Hong Kong SAR, P.R. China, 5-8 December 2016, pp. 79-82, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  23. UCAROGLU, B.G. GUMRAH, N.K. SALIHOGLU, G.SALIHOGLU, Water-based paint sludge from automotive industries: management via composting, Asia-Pacific Conference on Biotechnology for Waste Conversion 2016, Conference Proceedings, Hong Kong SAR, P.R. China, 5-8 December 2016, pp. 263-266, (Özet Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  24. SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., 2016. Paint Sludge from Automotive Industries: Recycling as Construction Material, Eurasia Waste Management Symposium, 2-4 May, 2016, İstanbul, pp. 244-250, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  25. POBLETE, R., SALIHOGLU, N.K., SALIHOGLU, G., 2016, Solar Drier of Brine, 2nd Inter-American Conference on Climate Change (CICC 2016), Mexico City, 14-16 March, 2016, Mexico, p.p. 2.5.1-2.5.6, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) .
  26. SALIHOGLU, G., SALIHOGLU, N.K., CANKURT YIGIT, I., 2015, Investigation of the Factors Affecting the Gas Generation And Energy Production at a Landfill in Turkey, Sardinia 2015, 15th International Waste Management and Landfill Symposium,5-9 October 2015, Sardinia/Cagliari, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  27. CINDORUK, Y.O., ÜNLÜ, H., SALIHOĞLU, G., ÇALIŞKAN ELEREN, S., OĞUZ DURAN, N., 2014, “A Journey with Our Wastes Project” for Environmental Education, International Environmental Sciences Symposium of Van, pp. 262-263, 4-7 June 2014, Van/Turkey, (Özet Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  28. SALİHOGLU, G., Sayılarla Türkiye’de Alınan ÇED Kararları, Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8-10 Kasım 2013, İstanbul, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  29. GALIANO, Y.L., SALİHOĞLU, G., PEREIRA, C.F., PARAPAR, J.V., Study on the immobilization of Cr (VI) and Cr (III) in geopolymers based on coal combustion fly ash, 2011 World of Coal Ash Conference, Mayıs 9-12, 2011, Denver, Colorado, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  30. K. SALIHOGLU, SALIHOGLU, G., PINARLI, V., 2008. Solar Drying of Dewatered Sewage Sludge ECSM’08, European Conference on Sludge Management, Liege, Belgium, 1-2 September 2008, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  31. SALIHOGLU, G., KARACA, G., PINARLI, V.,2007. Cement Use for Environmental Purposes: Hazardous Waste Treatment, Turkish Cement Manufacturers’ Association, 3rd International Symposium “Sustainability in Cement and Concrete”, Proceedings (Editor: Asım Yeğinobalı) Vol:1, Sf. 214-221. 21-23 May 2007, İstanbul, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  32. SALIHOGLU, N.K., PINARLI V., SALIHOGLU, G., Assessment of Leachate from the Sanitary Landfill of Bursa: Effect of Landfill Age on the Leachate Characteristics and Treatment, International Solid Waste Association (ISWA) 2002 World Environment Congress and Exhibition, 8-12 July 2002, Istanbul, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
  33. CELIK,G., 1999. Local Agenda 21-Bursa “Euro-Mediterranean Conference of Sustainable Cities&Towns’99, Written Contributions”,Sevilla, Spain, 21-23 January, 1999, (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).

C. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler

C1. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar

  1. SALİHOĞLU, G., 2019, Tehlikeli Atık Yönetimi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, 510 sayfa, Ankara. ISBN: 978-605-312-330-9.
  2. KARAER, F., SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., 2019. Bursa Şehir Sağlık Profili, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yayını, Köseleciler 1933 Magic Digital Center, 224 sayfa, Bursa. ISBN: 978-605-9947-05-3.

C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler

  1. SALİHOĞLU, G., 2019. Bursa’da Tarımı Etkileyecek Çevresel Ortamlardaki Kirlilik Düzeyleri (Kitap Bölümü), Bursa’da Gıda Güvenilirliği (Editör: Songül Uncu), Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi Yayını:8, Bilgin Matbaa, Sf. 58-78, Bursa, ISBN: 978-605-66723-5-4.
  2. SALİHOĞLU,G., ELEREN, S.Ç., 2017. Bursa’da Tarım ve Çevre İlişkileri (Kitap Bölümü), 1960’tan 2015’e Bursa’nın Tarımsal Gelişimi (Editör: Nezaket Özdemir Bircan), Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi Yayını:6, Dekupe Tanıtım A.Ş., Sf. 199-223, Bursa, ISBN: 978-605-66723-2-3.

D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

  1. SALİHOĞLU, G., POROY, Z., SALİHOĞLU, N.K., 2019. Kentsel Atık Yönetiminde Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi: Bursa Analizi, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 25(6), 692-699, DOI: 10.5505/pajes.2018.33603.TR Dizin.
  2. SALİHOĞLU, G., DİLCAN, G.E., KRALJ, M., TREBSE, P.,2019. Fotokatalitik yöntemlerle pestisit giderimi: Clothianidin örneği, Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, 16, 855-862. DOI: 10.31590/ejosat.600236. TR Dizin.
  3. SALİHOĞLU, G., ÇAKIR, Z., SALİHOĞLU, N.K., 2018. Arıtma Tesislerinde Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi: Bursa Organize Sanayi Bölgesi Su Üretim Tesisi Örneği, İklim Değişikliği ve Çevre, 3(2) 64–78. https://dergipark.org.tr/tr/pub/idec/issue/39582/455577
  4. ÇAKIR, Z., SALİHOĞLU, G., 2018, Döküm Endüstrisi Atıklarının Beton Basınç Dayanımına Etkisi, ÇEVRE BİLİM VE TEKNOLOJİ, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Cilt: 3, Sayı:3, Sf.1-20, ISSN: 1302-5627.
  5. YİĞİT, B., KARABACAK, E., SALİHOĞLU, G., Türkiye’de Plastik Poşet Kullanımının Azaltılması, ÇEVRE BİLİM VE TEKNOLOJİ, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Cilt: 2, Sayı:2, Sf.76-95, ISSN: 1302-5627.
  6. ERDOĞAN, B., SALİHOĞLU, G., Türkiye’deki otomotiv endüstrisi tarafından uygulanan yönetim sistemlerinin değerlendirilmesi, ÇEVRE BİLİM VE TEKNOLOJİ, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Cilt: 2, Sayı:1, Sf.25-41, ISSN: 1302-5627.
  7. ALGÜL, B.B., TURHAN, Ş., SALİHOĞLU, G., 2017. Türkiye’de organik tarım ve organik tarımın çevresel etkileri, ÇEVRE BİLİM VE TEKNOLOJİ, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Cilt: 2, Sayı:1, Sf.56-76, ISSN: 1302-5627.
  8. SALİHOĞLU, G., KAHRAMAN, A.E.,2016. Türkiye’de Elektrikli Ve Elektronik Atik Üretimi:
  9. Bursa Örneği, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi, Cilt 21, Sayı 2, 2016 , sf. 95-106, DOI: 10.17482/uujfe.46137, TR Dizin
  10. SALİHOĞLU, G., AKCAN, E., Otomotiv Endüstrisi Boya Çamurunda Ultrasonik Dezentegrasyonun Etkisi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi, Cilt 21, Sayı 2, 2016, sf.219-226, DOI: 10.17482/uujfe.30834, TR Dizin
  11. SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., ALGÜL, B.B., 2016. Türkiye’deki ÇED Uygulamaları, ÇEVRE BİLİM VE TEKNOLOJİ, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Cilt: 1, Sayı:2, Sf.125-136, ISSN: 1302-5627
  12. SALİHOĞLU, N.K., SALİHOĞLU, G., TAŞDEMİR, Y., 2011. Bursa’daki Atıksu Arıtma Tesislerinde Oluşan Çamurlarda Çok Halkalı Aromatik Hidrokarbonların (PAH) Seviyeleri, Sigma Mühendislik Ve Fen Bilimleri Dergisi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Cilt 3, 82-89, ISSN: 1304-7191. Emerging Sources Citation Index.
  13. SALIHOĞLU, G., KARAER F., 2005. Uluabat Gölü için Ekolojik Risk Değerlendirmesi, İTÜ Dergisi/e Su Kirlenmesi Kontrolü, Cilt 15, Sayı 1-3, 17-28. TR Dizin.
  14. PINARLI, V., SALİHOĞLU, G., EKER, G., SALİHOĞLU, N.K. 2004. Çelik endüstrisi baca tozlarında çinko ve kurşun stabilizasyonu, Çevre Bilimleri, Hacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama & Araştırma Merkezi, Sayı:7, 1-6.
  15. SALİHOĞLU, G., ACAR, V., SALİHOĞLU, N.,K., 2003. Bursa Endüstrisinde ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Uygulamaları, Çevre Bilim& Teknoloji, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yayını, Cilt:1,Sayı:4, ISSN: 1302-5627, Sf.26-35.,Ankara.

E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler

  1. POROY, Z., SALİHOĞLU, G., Katı Atık Yönetiminde Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi, UCED-KKS 2017, Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu, 10-12. 10.2017, Bursa (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  2. KARABULUT, P., SALİHOĞLU, G., Kauçuk Atıkları ve Yönetimi, UCED-KKS 2017, Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu, 10-12. 10.2017, Bursa (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  3. YİĞİT, B., KARABACAK, E., SALİHOĞLU, G., Plastik Poşet Kullanımı ve Deniz Kirliliği, UCED-KKS 2017, Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu, 10-12. 10.2017, Bursa (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  4. SALİHOĞLU, N.K., SALİHOĞLU, G., 2017, Mermer Atıklarından ve Mermer Çamurlarından Jeopolimerizasyon Yöntemiyle Binalardaki İç ve Dış Yüzey Kaplama Malzemesi Üretimi, Endüstriyel Simbiyoz Konferansı ve Proje Pazarı, BEBKA, 01.02. 2017, Bursa, (Poster Sunum).
  5. Özmen, Z., SALİHOĞLU, G., 2015. Döküm Endüstrisi Atıklarının Geri Kazanımı, 11. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Bursa, 15-17. 10.2015 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  6. SALİHOĞLU, N.K., SALİHOĞLU, G., ORAKÇI, B., KOCAKIRAY, V., 2015. Türkiye’deki Entegre Atık Yönetim Projelerinin Teknik ve Ekonomik Değerlendirmesi, 11. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Bursa, 15-17. 10.2015 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  7. SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., ALGÜL, B.B., 2015. Türkiye’deki ÇED Uygulamaları, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Bursa, 15-17. 10.2015 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)
  8. CANKURT YİĞİT, S.İ., SALİHOĞLU, G., 2013. Kent Katı Atık Depolama Alanında Metan Gazından Enerji Elde Edilmesi, UKAY 2013, 5. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi, Kocaeli, 29.05-01.06. 2013 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  9. KIRIK, B., SALİHOĞLU, G., 2013. Türkiye’de Katı Atıkların Geri Dönüşümü ve Bazı Prosesler, UKAY 2013, 5. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi, Kocaeli, 29.05-01.06. 2013 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  10. SALİHOĞLU, G., 2012. Antimon, Arsenik ve Selenyum içeren ısıl işlem atıklarının jeopolimerizasyonu, UKAY 2012, 4. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi, Antalya, 17-20 Ekim 2012 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  11. SALİHOĞLU,G., ANTİMON MADENCİLİĞİ ATIKLARININ TEHLİKESİZ HALE GETİRİLMESİ, Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve AR-GE Günleri (poster bildiri)
  12. SALİHOĞLU, G., PINARLI, V., 2010. Çelik Endüstrisi Baca Tozlarının Stabilizasyonu, 12. İ.T.Ü. Endüstriyel Kirlenme Kontrolü Sempozyumu, 16-18 Haziran 2010. (Tam Metin Bildiri/Sözlü sunuş)
  13. SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., TAŞDEMİR, Y., 2010. Çelik Endüstrisi Yakınlarındaki Topraklarda PCB Kirliliği, 12. İ.T.Ü. Endüstriyel Kirlenme Kontrolü Sempozyumu, 16-18 Haziran 2010. (Tam Metin Bildiri/Sözlü sunuş)
  14. SALİHOĞLU, N.K., SALİHOĞLU, G., TAŞDEMİR, Y., 2010. Atıksu Arıtma Tesisleri Atık Çamurlarındaki Çok Halkalı Aromatik Hidrokarbonların (PAH) Seviyelerinin Belirlenmesi,12. İ.T.Ü. Endüstriyel Kirlenme Kontrolü Sempozyumu, 16-18 Haziran 2010. (Poster sunuş)
  15. SALİHOĞLU, G., Evsel Tehlikeli Atık Yönetimi, Ev Atık Yönetimi Konferansı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Konferans Kitabı, sf. 12-23, 19-20 Kasım 2009. (Tam Metin Bildiri/Sözlü sunuş)
  16. SALİHOĞLU N.K., SALİHOĞLU ,G.,Tıbbi Atık Yönetiminde Bursa Örneği, TURKAY 2009 Türkiye’de Katı Atık Yönetimi Sempozyumu, “Tıbbi Atık Yönetimi” oturumu, İstanbul, 15-17 Haziran 2009. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  17. TAŞDEMİR,Y., SALİHOĞLU ,G., SALİHOĞLU N.K., 2009. Bursa Topraklarında PCB Problemi, TMMOB Bursa Kentine Çözümler Sempozyumu Bildiriler Kitabı, “Bursa’da Doğal Kaynaklar ve Çevre Sorunları” oturumu, sf. 206-211, Bursa 6-7 Mart 2009. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  18. TAŞDEMİR,Y., SALİHOĞLU N.K., SALİHOĞLU ,G. Bursa’da Oluşan Atıksu Çamurlarındaki Kalıcı Organik Kirleticilerin (KOK) Etkileri, TMMOB Bursa Kentine Çözümler Sempozyumu Bildiriler Kitabı, sf. 312-318, Bursa 6-7 Mart 2009. (Poster Sunuş)
  19. SALİHOĞLU, G., SEZGİN, T.A., SİVRİOĞLU Ö. 2007. Türkiye’de Tehlikeli Atık Yönetiminde Yaşanan Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Ortaklar Tarafından Belirlenmesi, TÜRKAY 2007: AB Sürecinde Türkiye’de Katı Atık Yönetimi ve Çevre Sorunları Sempozyumu, Tehlikeli Atık Yönetimi Oturumu, 21-31 Mayıs 2007, İstanbul. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  20. SALİHOĞLU, G., PINARLI, V., SALİHOĞLU, N.K., ERBEY, N.H., KUŞKU, S., 2001. Uludağ İçin Ekolojik Risk Değerlendirmesinde Problem Formülasyonu, IV. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Bildiriler Kitabı, “Çevre Yönetimi” Oturumu, sf. 312-321, Mersin, 7-10 Kasım 2001 .( Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  21. SALİHOĞLU, N.K, PINARLI, V., SALİHOĞLU, G., Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertarafında Karşılaşılan Sorunlar Bursa Örneği, IV. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Bildiriler Kitabı, “Katı Atık Yönetimi” Oturumu, sf. 249-259, Mersin, 7-10 Kasım 2001. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  22. SALİHOĞLU, K, PINARLI,  V., ÇELİK, G., 2001. Deponi Gazının Elektrik Üretiminde Değerlendirilmesinde Proje Aşamaları, 1. Ulusal Katı Atık Kongresi: UKAK 2001, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bildiriler Kitabı, Çöp Depolama Alanlarının Çevresel Etkileri ve İşletimi Oturumu, 17-28, İzmir, 18-21 Nisan 2001. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  23. PINARLI, V., SALİHOĞLU, N.K., YONAR, T., ÇELİK, G., Katı Atık Depolama Sahalarında Oluşan Metandan Elektrik Enerjisi Üretimi ve Bursa Örneği, 1. Ulusal Çevre Kirliliği Kontrolü Sempozyumu, ODTÜ- Çevre Mühendisliği Bölümü, Thames Water, TÜBİTAK, Bildiriler Kitabı, 367-370, Ankara, 4-6 Ekim 2000. (Poster Sunuş)
  24. KARAER, F., NALBUR B.E., ÇELİK, G., Endüstriyel Kirlilik Projeksiyonu ve Bursa Örneği, 1. Ulusal Çevre Kirliliği Kontrolü Sempozyumu, ODTÜ- Çevre Mühendisliği Bölümü, Thames Water, TÜBİTAK, Bildiriler Kitabı, 325-328, Ankara, 4-6 Ekim 2000. (Poster Sunuş)
  25. ÇELİK,G., KARAER, F., 1999. Su Kaynakları Yönetiminde Ekonomik Araçların Uygulanması “Kent Yönetimi İnsan ve Çevre Sorunları Sempozyumu’99, Bildiriler Kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,c.2,s.106-116”,17-19.02.1999, İstanbul. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunuş)
  26. ÇELİK,G. Entegre Çevre Politikası Yaklaşımıyla Yerel Gündem 21-Bursa Örneği “Kent Yönetimi İnsan ve Çevre Sorunları Sempozyumu’99,Bildiriler Kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,C.2, s.146-155”, 17-19.02.1999, İstanbul. (Poster Sunuş)
  1. SALİHOĞLU, G., Türkiye’de Geri Dönüşüm, İGEDDER, İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği Dergisi
  2. SALİHOĞLU, G., Coğrafya ve Çevre, Bursa Eğitim Zirvesi, 19 Haziran 2014. Bursa (Davetli Konuşmacı)
  3. SALİHOĞLU, G. Evsel Tehlikeli Atık Yönetimi, Ekonomik Pusula, Haftalık Ekonomi ve Politika Gazetesi, Sayı:57.
  4. SALİHOĞLU, G. 2007. Tehlikeli Atık Yönetimi ve Türkiye’deki Durum, Kimya Teknolojileri Dergisi, Ağustos 2007/08, 32-36.
  5. SALİHOĞLU, G., ZİLELİ ,S., 2002. Bursa’nın Çevre Kimliği, Güney Marmara Mimarlık Dergisi, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şb. Yayını, Sayı 14., Bursa.
  6. SALİHOĞLU, G., Su Gerçeği ve Nilüfer İçin Mavi Umutlar., Bursa Defteri- Bilim, Kent ve Sanayi, Haziran 2001. BURDEF-ISSN 1302-1974, sf.44-54., Bursa.
  7. PINARLI, V., SALİHOĞLU, G., SALİHOĞLU, N.K., 2001. Asbestin Halk Sağlığı Açısından Etkileri, Onko-Day Gündem – Sağlıklı Yaşam Dergisi, Ekim-Kasım-Aralık 2001, sf. 26-28.

Doktora çalışması Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) doktora bursu ile desteklenmiştir.

  1. 5-9 Haziran 2017 tarihlerinde ERASMUS öğretim elemanı hareketliliği kapsamında Slovenya University of Ljubljana öğrencilerine Hazardous Chemicals dersi 8 saat olarak verilmiştir.
  2. 12-18 Mayıs 2013 tarihlerinde ERASMUS öğretim elemanı hareketliliği kapsamında Polonya Opole University of Technology öğrencilerine Hazardous Waste Management dersi 5 saat olarak verilmiştir.
  3. 15-22 Nisan 2012 tarihlerinde ERASMUS öğretim elemanı hareketliliği kapsamında Çek Cumhuriyeti University of Jan Evangelista Purkyne Faculty of Environment öğrencilerine Hazardous Waste Management dersi 5 saat olarak verilmiştir.
  4. 11-18 Aralık 2009 tarihlerinde ERASMUS öğretim elemanı hareketliliği kapsamında Slovenya Nova Gorica Çevre Okulu öğrencilerine Hazardous Waste Management dersi 14 saat olarak verilmiştir.
  5. 2009-2010 Güz yarıyılı boyunca Slovenya Nova Gorica Çevre Okulu öğrencilerine “Hazardous Waste Treatment”  dersi Uzaktan Eğitim-Elluminate System- yoluyla verilmiştir.
  1. Environmental Science & Technology
  2. Journal of Hazardous Materials
  3. Journal of Environmental Management
  4. Science of the Total Environment
  5. Journal of Cleaner Production
  6. International Journal of Environmental Technology and Management
  7. Anadolu Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi A – Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik
  8. Uludag University Journal of the Faculty of Engineering

ASCE Journal of Hazardous, Toxic and Radioactive Waste (ASCE-JHTRW), Yrd. Editör, ASCE, American Society of Civil Engineers.